Luchie Deuring


Ik ben geboren 10 augustus 1973 in Gasselternijveen een klein dorpje in het noorden van de provincie Drenthe. Na een carrière van ruim 10 jaar gewerkt te hebben als gastheer bij onder andere Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, Hotel Restaurant Prinses Juliana in Valkenburg a/d Geul, Amstel Hotel-Restaurant La Rive in Amsterdam, Restaurant de Bokkedoorns in Overveen en Kasteel Wittem in Wittem, ben ik gaan werken voor HHB in Sittard. HHB is een bedrijf gespecialiseerd in het maken van op maat gemaakte software voor onder andere middel grote horeca bedrijven. Echter na twee jaar kwam ik er achter dat ik te weinig met mensen aan het werk kon zijn. Vervolgens ben ik gaan werken als vertegenwoordiger voor de Roode Pelikaan koffiebranders.

Omdat het hart gaat waar het heen wil besloot ik in 2004 mijn carrière volledig om te gooien. Ik wilde Golfprofessional worden. Golf is een belangrijk deel uit gaan maken van mijn leven. In 1999 ben ik begonnen met golfen bij de Zuid Limburgse Golf en Country Club. Gelijk vanaf het begin was ik gepassioneerd van het golfspel. Mijn toenmalige golfleraar Dajs Bos heeft mij dan ook het laatste duwtje gegeven om aan de opleiding tot golfprofessional te beginnen.

Vervolgens ben ik in november 2004 gestart met werken op Golfcourse Backerbosch, de huidige Golfbaan Het Rijk van Margraten. In 2006 ben ik toegelaten aan de opleiding voor Golfprofessional B bij het van Swinderen College aan de Fontys Sporthogeschool in Tilburg. In 2008 heb ik de opleiding met succes afgerond en mag ik mijzelf PGA Golfprofessional B noemen. Inmiddels ben ik werkzaam als Golfprofessional en Shop/Receptiemanager van Golfbaan Het Rijk van Margraten in Cadier en Keer. Sinds 2010 ben ik een TPI certified golf fitness instructor.


In januari 2012 heb ik de opleiding voor PGA Golfprofessional Level A met succes afgerond. Tegenwoordig ben ik de Hoofd Golfprofessional van Golfschool Het Rijk van Margraten. U kunt bij mij terecht voor privé golfles, groepsgolflessen, coursemanagement trainingen, competitie trainingen, golfreizen en clubfitting.

Vanaf 1 Januari 2020 ben ik gestopt met lesgeven en zet ik mijn werkzaamheden voort als General Manager van Golfbaan Het Rijk van Margraten.

Ik zie u graag terug op Golfbaan Het Rijk van Margraten in Cadier en keer.


Luchie Deuring

Head Professional
Harrold Swash Puttingcoach
TPI golfprofessional