Visie

Professioneel - Leerzaam - Gastvrij

Mijn doel is om u door middel van golflessen beter te leren golfen zodat u nog meer kunt genieten van het golfspel. Persoonlijke aandacht en een op maat gemaakt, stapsgewijs opleidings- en oefenplan vormen hiervoor de basis. U als leerling staat centraal en ik help u bij de ontwikkeling van uw golfspel, afhankelijk van uw ambities. Hierbij hou ik rekening met uw fysieke gesteldheid en eventuele (bewegings)beperkingen. Plezier, gezondheid en veiligheid staan voorop.

Doel

We kijken samen wat voor ú de reden is om te golfen en stellen op basis daarvan een haalbaar doel op. Bijvoorbeeld:

  • Recreatief: wilt u af en toe met vrienden of familie een gezellig rondje golf spelen?
  • Zakelijk: wilt u voor uw werk met klanten gaan golfen of mee spelen in een bedrijvencompetitie?
  • Competitief: bent u competitief ingesteld en wilt u aan clubwedstrijden of competities meedoen?

Spel of sport: iedere speler bepaalt zelf wat hij of zij met golf wil bereiken.

Basis

Op welk niveau je de golfsport ook wilt beoefenen, het is belangrijk dat je een solide basis aanleert. Wie met een goede basis start zal hier tijdens zijn/haar hele golfcarrière van profiteren. Beginnende golf(st)ers krijgen enkele privélessen om kennis te maken met de golfswing. Indien gewenst kan men daarna deel gaan nemen aan groepslessen met andere spelers op hetzelfde niveau. Deze groepslessen worden met veel plezier gevolgd; dikwijls komen er langdurige golfvriendschappen uit voort.

Kennis

Golf heeft een rijke historie en is tevens een sport met veel regels. Een golfer die zich verdiept in de historie en de regels zal het spel meer gaan waarderen en er daardoor meer plezier aan gaan beleven.

Trainen/oefenen

Golf is een coördinatie- en behendigheidsspel. Wie niet oefent wordt niet beter. Zorg dat u tijd creëert om te oefenen.

Fysiek

Om het golfspel met plezier te beoefenen is een goede conditie belangrijk. Dit wil niet zeggen dat we gelijk de sportschool in moeten, maar een goede warming up en bepaalde fysieke oefeningen op maat bevorderen zeker uw spel.

Mentaal

Golf is niet alleen een fysiek maar ook een mentaal spel. Hoogtepunten wisselen zich af met dieptepunten en teleurstellingen. Vallen en opstaan: elke golfer heeft ermee te maken. Train uzelf ook het mentale vlak.


"Wie veel oefent heeft veel geluk, wie niet oefent speelt op geluk"